Les escoles que segreguen per sexe seguiran rebent finançament públic

JxSí i PP voten en contra de de la proposició de CSQEP per modificar la Llei d'Educació de Catalunya i suprimir els concerts a aquests centres


Els 30 centres concertats que segreguen per sexe a Catalunya seguiran rebent finançament de la Generalitat. Així ho ha decidit el Parlament de Catalunya que ha votat aquest dimecres una proposició per modificar l'article 43 de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) amb l'objectiu d’introduir com a requisit per les escoles que volen accedir al concert que siguin mixtes.

Junts pel Sí i el Partit Popular han votat en contra d'aquesta proposició de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQEP), que hagués permès deixar de destinar diners públics a aquest tipus d'escoles. Ciutadans s'ha abstingut. Segons va revelar ara fa un mes el Crític, la Generalitat injecta entorn a 30 milions d'euros anuals a 16 concerts a escoles vinculades a l'ordre religiosa Opus Dei.

Tot i que una de les grans incògnites de la votació era quina posició prendria JxSí, ja que Esquerra Republicana s'havia mostrat contrari a aquestes subvencions en reiterades ocasions, finalment tot el grup ha votat en bloc. Juntament amb els vots del PP, JxSí ha evitat que es suprimeixin els concerts a aquest tipus de centres, que van renovar-se per un període de sis anys el 2014, quan Irene Rigau es trobava al capdavant de la cartera d'Ensenyament.

La diputada de JxSí, Anna Simó,  ha justificat la decisió del grup al·legant que la LOMCE blinda el dret d'aquestes escoles a rebre finançament públic i assegurant que no cal modificar la LEC "aquesta legislatura".

Simó ha criticat, a més, que amb aquesta proposició de llei no es busqui acabar amb els concerts a les escoles que segreguen per sexe, sinó buscar una "votació diferenciada" del partit. Així mateix, ha explicat que 24 dels  diputats de JxSí, tots d'ERC i independents, presentaran una proposta de resolució per no renovar els concerts a escoles que segreguin per sexe i no concedir-ne cap de nou. Aquesta s'haurà de debatre a la comissió d'Ensenyament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article